"Нито олигархията, нито болшевизмът са ми близки".

Това заяви Даниел Вълчев (ДБГ) пред бТВ. Така той коментира темата с Делян Пеевски и модела, който той олицетворява, както и ДСБ.

"Проблемът Пееевски не е личен проблем, той е проблем на нашето общество. Въпросът е трябва ли да има такива тежки сраствания между икономика и институции. Тези явления трябва да се анализират малко по-сериозно", допълни Вълчев.

За ДСБ той все пак припомни, че тази партия е заявила, че е извън управлението.

"Поне така твърдят", каза Вълчев.

За пореден път той коментира и антикорупционния закон, чиито основен инициатор е лидерът на ДБГ и вицепремиер Меглена Кунева. Законът вече е внесен в парламента.

"Той не е на ДБГ, писан е от три работни групи. Г-жа Кунева е неговият основен политически двигател, но това е законопроект на МС. Не е лош, няма да реши всички проблеми на корупцията. Но централизирането на органите, които се занимават с борбата с корупцията в националното бюро, правомощията, които има, биха допринесли. Допускам, че ще има опити да бъде орязан в парламента", каза Вълчев.

Вълчев коментира и опасенията, че с този закон може да се злоупотреби.

"В едно недобре организирано общество законът винаги може да се използва по този начин. Но това не означава, че не правим нищо", каза Вълчев.

Той коментира и факта, че законът допуска анонимни сигнали.

"В едно малко село хората биха се пазили да кажат нещо за кмета. Хората са предпазливи. В законопроекта е предвидено, че бюрото ще разглежда онези от тях, в които има конкретни данни, които в рамките на 1 месец могат да се установят. Ако те се установят, тогава започва проверка".