Шампионът "Лудогорец" спечели и Купата на България след 1:0 над "Ботев" (Пловдив) на финала на стадион "Лазур" в Бургас. Двубоят ще се запомни с пожар, прекъснал двубоя за 18 минути в средата на второто полувреме. Запалянковците на "канарчетата" запалиха рекламните пана и хвърлените хартиени ленти край терена. Трябваше да влиза пожарна, за да гаси лумналите пламъци, а футболистите на двата отбора бяха прибрани в съблекалните.

В последните секунди на продължението пък пловдивчани се проявиха още веднъж, като счупиха огражденията и неколцина нахлуха на терена. С усилията на полицията, на шефове и футболисти на "жълточерните", ултрасите бяха озаптени. Последва ново прекъсване от няколко минути и нова намеса на пожарникарите, преди да прозвучи последният съдийски сигнал.

Пламъци обхванаха стадион "Лазур" в Бургас през второто полувреме. Снимка tv7

Победния гол заби Роман Безяк в 58-ата минута, като забоде топката в мрежата с кинжален изстрел след разбъркване пред вратата на "Ботев". Малко преди това агитката на "канарчетата", която имаше огромно преимущество сред 15-те хиляди на "Лазур", стартира заря, довела до пожара. "Зелените" бяха малко по-добри и съзадоха повече чисти положения. В 90-ата минута Вандер Виейра от "Ботев" получи директен червен картон за брутално нарушение.

Още преди мача стана ясно, че Димитър Димитров-Херо е назначен за спортен директор на "Ботев". А с този финал на практика приключи футболният сезон в България. Остана да се изиграе последния кръг в "А" група идния уикенд. Всички въпросителни обаче отпаднаха в предходните кръгове.