„Вижте само какво сме направили. Този проект е за целия български народ – да му се радва... Няма да си го нося вкъщи”, обяви министър Вежди Рашидов по бтв. Повод за гордостта му бе открития открит музей на Ларгото в София.

„Имам  тежки селски комплекси, които винаги са ми били страхотен двигател”, каза още министърът на културата.  

„За разлика от децата на тежката номенклатура, които са расли по станциите на ЦК, а сега станаха демократи, аз дойдох от сиропиталище. Никога не съм си мислел, че животът ще ми донесе такива неща. Имах само една мечта – със силните ми селски комплекси, исках да стана голям художник. Надявам се да съм успял...”, уточни Рашидов.

Има вътрешна борба в мен между чиновника и артиста. Единствено съжалявам, че съм загубил години да бъда Сервантес, вместо да бъда Дон Кихот, допълни той.

Медиите преекспонираха скандала за проекта на Ларгото. Това, което се коментираше – за PVC щори и за осъвременяването с плочки, е било част от проекта. А той е изработен от петима големи архитекта. Одобрен е от комисия, също пълна с доказани професионалисти, обясни Рашидов.

Както казваше Васил Цонев, ние сме създали едно общество, което се нарича „Неуморно да си пречим, другари”, коментира критиките по изграждането на комплекса „Антична Сердика” министърът.

По думите му човек, "който един сладолед не е направил през живота си, и дръвче не е посадил" не бива да критикува тези, които градят.