В дерби с много заряд "Локомотив" спечели с 2:1 срещу "Ботев" и взе надмощие в Пловдив в края на сезона. Домакините губеха с 0:1 на "Лаута", но стигнаха до ефектен обрат за радост на "черно-бялата" част от Града под тепетата.

Мачът бе на ниско качество, но поне предложи битка, минала този път без ексцесии на терена. Остава да разберем каква ще е равносметката от запалянковското дерби, "отразено" в полицейските сводки. Преди двубоя на стадион "Локомотив" нямаше проблеми.

"Ботев" поведе с вратарска грешка. Защитникът Лазар Марин отправи диагонален удар в 22-ата минута. Топката бе насочена в ъгъла на стража, но мина под тялото му. До края на полувремето и двата отбора имаха по една добра ситуация за попадение.

В 55-ата минута Стефан Велев матира 19-годишния вратар на "канарчетата" Мартин Димитров. Три минути по-късно Кирил Котев едва не си вкара автогол във вратата Локо. И след като не стана антигерой, в 67-ата защитникът се превърна в герой за "черно-белите", забивайки победния гол - 2:1. 

Двата отбора размениха по две победи този сезон. "Локомотив" е пети с 34 точки, "Ботев" изостава с 5 пункта на седмо място.