УЕФА честити 100-годишния юбилей на "Левски" с 200 000 евро глоба. Санкцията е за нарушаване на финансовия феърплей и ще бъде удържана от приходите на отбора в турнира Лига Европа за миналия сезон. 

"Левски" е в компанията на още осем тима от Стария континент, сред които "Манчестър Сити" и ПСЖ. За всеки един от тях е публикуван документ с обясненията на комисията на официалния сайт на УЕФА. Клубът от "Герена" е подписал споразумение с централата, по силата на което се съгласява да изпълни определени условия и да бъде поставен под мониторинг за сезон 2014-2015. "Сините" трябва да се отчитат на всеки шест месеца.

Сред поставените от Нион условия е "Левски" да не увеличава заплатите на своите служители. При нови нарушения ще следват и още по-сериозни санкции, се казва в становището. А с режима на наблюдение, "Левски" се присъединява съм вечния си съперник ЦСКА, който също е под мониторинг от УЕФА. И дори му предстои одит в края на месеца.

УЕФА официално обяви за санкционираните клубове

При "Манчестър Сити" нещата са на друга основа - шампионът на Англия е задължен финансовите му загуби за 2014-а и 2015 г. да не надвишават съответно 20 и 10 милиона евро. А и глобата там е доста по-солена - 60 милиона евро!

Останалите клубове, санкционирани за нарушение на финансовия фейърплей, са "Бурсаспор", "Галатасарай" и "Транзонспор" (Турция), "Рубин" (Казан), "Анжи" (Махачкала) и "Зенит" (Русия), "Пари Сен Жермен" (Франция).