"Лудогорец" не успя да стане шампион четири кръга преди края на първенството. "Орлите" се нуждаеха дори от точка при гостуването на "Локомотив" (Пловдив), но отстъпиха с 1:2 и ще почакат още поне седмица за подпечатването на 5-ата си поредна титла.

Локо направи много силно първо полувреме. В 25-ата минута Мартин Камбуров откри резултата от пряк свободен удар, помогна му и рикошет. В 34-ата Емил Гъргоров технично и майсторски удвои. Двама ветерани прободоха "орлите", които опитаха да отвърнат още до края на първата част, но не успяха.

След почивката "Лудогорец" доминираше, направи и пропуски, но стигна само до 1:2 с гол на Вандерсон в добавеното време. Веднъж и гредата спаси домакините при удар с глава на Клаудиу Кешеру.

Гостите играха около час с човек по-малко заради два жълти картона на Джонатан Кафу. Вторият бе за симулация. "Орлите" играха без най-добрия си играч - Марселиньо, пратен в родината си Бразилия да се лекува, като ще бъде на разположение на националния отбор на България.

Така "Лудогорец" има 11 точки аванс пред "Левски". 

Голяма е битката за 3-4 място - между "Берое", "Славия" и "Локомотив" (Пловдив). Днес "белите" спечелиха с 1:0 срещу "Ботев" (Пловдив) у дома.