Най-богатият, според мнозина, футболен клуб в България - "Ботев” (Пловдив), няма да изхарчи нито стотинка за лятна селекция. Клубът отново ще се върне към изпитаната практика да бъдат привличани само свободни агенти без да се плаща трансферна сума за тях към други клубове, научи Клуб Z.

През зимата „Ботев” хвърли между 1,5 и 2 милиона евро за нови футболисти, като половината пари отидоха за централния нападател Юнес Хамза. Срещу различни суми пристигнаха още четирима играчи от румънското първенство. Сред желаните от треньора Станимир Стоилов попадаше още една звезда в северната ни съседка - Даниел Матей, но обявената от "Динамо" (Букурещ) цена за национала бе 1,5 милиона евро.

Онзи ден „Динамо” обяви фалит, а клубният бос Кристи Борба и основният спонсор Джиджи Нецою влязоха в затвора за укриване на дънаци от футболни операции. Всичко това е намалило цената на Матей до 750 000 евро, но вероятността той да пристигне в града под тепетата пак е нищожна. Независимо от огромното желание на техническия щаб.

Привличането на нови играчи зависи в голяма степен от напусналите. За сигурни такива се смятат Веселин Минев, Томаш Иршак, Ромарио Кортзорг, Сивард Спрокел... Бразилецът Луис Енрике пък трябва да бъде освободен поради невъзможност да бъде картотекиран, защото се явява четвърти чужденец извън ЕС. Явно в Ботев ще ползват освободените от тях средства за наемане на нови футболисти. Такива се търсят отново в Румъния. Вече е гледан на място полузащитникът Будеску от „Астра” (Гюргево).