Брожения в Реформаторския блок няма. Това обяви в кулоарите на парламента вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева. На въпрос Реформаторският блок се разпада, Кунева каза, че не може да коментира от името на останалите партии.

„Не са дали такива заявки. Не мисля, че министър Ненчев може да е министър на отбраната, ако е в опозиция. И тъй като не съм чула той де се е отказал от тази важна позиция в Министерския съвет, мисля, че няма как да го коментирам по друг начин", добави тя.

Според нея всички в РБ били много консолидирани.

„Много консолидирани сме, много ясно знаем какво трябва да направим, какви са следващите стъпки“, твърди лидерът на ДБГ.

Само няколко часа по-рано от СДС излязоха със специална декларация срещу партньорите си в РБ - ДСБ, НПСД, БЗНС и Гражданската квота. Причина за това е вчерашната тяхна декларация, с която бе осъдено отхвърлянето на президентското вето, както и бе критикувано предложение на ДБГ и СДС човек на Патриотичния фронт да бъде кандидат-президент на мнозинството.

СДС: ДСБ И ДРУГИТЕ ЛЪЖАТ И ПРОТЯГАТ РЪКА НА БОРИСОВ

Въпреки това Кунева твърди, че липсва брожение. Според нея, за да има вътрешни избори за президент, трябва да има поне двама кандидати. „На изпълнителен съвет, когато се събрахме и разгледахме този въпрос, аз казах, че ако има повече от един кандидат, разбира се, ще направим най-доброто“, каза тя.

Тя беше попитана и защо не издигнат Радан Кънев за президент, за да спрат броженията в РБ. „Не е въпросът аз да го издигам. Иначе броженията в Реформаторския блока не са по този повод. Брожения всъщност няма“, уверено заяви министърката. 

Кунева коментира и ветото на президента Росен Плевнелиев върху Изборния кодекс, което беше отхвърлено и с гласове от РБ. „По-добре е да използваме ветото на президента Росен Плевнелиев, за да направим един по-добър закон през изменение и допълнение. Повече от добре дошли са колегите от всички партии от РБ да мислим заедно и да го направим по по-добър начин“, каза вицепремиерът.