Христо Стоичков пя песента “Моя страна, моя България” на Емил Димитров след шоумача по случай 50-годишния му юбилей. 

"50 ГОДИНИ НОМЕР 8": СЪЛЗИ И АПЛАУЗИ ЗА ТРИФОН И КРОЙФ. КУПА НА БАРСА - В СОФИЯ (ВИДЕО)

Организаторите на събитието и български бизнесмени решиха да направят благотворителен търг за фланелките на участниците в двубоя. Това стана в зала “София” на хотел “Маринела”, където бяха настанени скъпите приятели на Камата. Трио певици развличаше ВИП гостите на аукциона с хитове на италиански, английски и български.

Когато хубавиците запяха една от емблематичните песни на българската естрада, Стоичков грабна микрофона и триото стана квартет. Някои запаметиха изпълнението на мобилните си телефони. В края имаше бурни аплодисменти - като на стадиона.

А търгът бе отложен. Там ще има второ полувреме. Началото се забави и много от гостите предпочетоха “продълженията и дузпите” в нощния бар на хотела. Пък и трябваше да се разиграят над 30 фланелки. След само няколко рунда, организаторите решиха, че ще е по-подходящо да насрочат друга вечер по-късно тази година.

Фланелката на Стоичков - с автограф.

Предвижда се събраните средства да отидат за детско-юношеския футбол в България. 

И на Георге Хаджи.

А причина за протакането на началото на наддаването бяха речи на най-видните гости на Стоичков. Говориха президентът Петър Стоянов, бившият шеф на “Барселона” Жоан Лапорта, Христо Бонев… Юбилярят получи награди. Дариха го и шефове на Международната асоциация на футболистите ФИФПро, които също бяха сред хилядите на стадиона преди това.

Камата отнесе и символично копие на “Златната топка” от бивш свой съотборник - Дончо Донев, шеф на Асоциацията на българските футболисти.

Екипът на Венсан Кандела, световен шампион с Франция.

“Христо Стоичков е единственият българин, който може да събере целия ни елит. Искам да му благодаря за всичко, което е направил за България. Той ще продължи да прави много. Обичам те, приятелю”, емоционално обяви Наско Сираков.

Красимир Балъков нарече Ицо “най-добрият български футболист”.

И дойде време на импровизираната сцена да излязат “тримата тенори”, както ги нарече водещият Ники Кънчев - Паоло Малдини, Деметрио Албертини и Антонио Банериво.

От ляво на дясно - Албертини, Малдини и Бенариво.

“Никога досега не бях губил от теб на терена, но тази вечер и това се случи”, рече Малдини, един от най-видните гости на паметния юбилей на Стоичков. След което каза доста ласкави думи по негов адрес.

“Христо обикновено е намръщен на терена, но извън него винаги е усмихнат. Ние бяхме съперници във футбола, но във времето се сприятелихме. Понякога ходя в Барселона на мачове, защото Барса е моя любов. Когато е там, Христо винаги ме посреща и си прекарваме чудесно”, разкри Албертини.

Бенариво, бивш съотборник на Ицо в “Парма”, пък си припомни, че до идването на Стоичков в отбора, той е имал нулев актив като голмайстор. 

“Аз бях може би първият, който посрещна Стоичков. Допаднахме си и той ми каза, че трябва да почна да вкарвам. Така и стана, Христо ми помагаше много”, каза пък “джобният” защитник. 

“Футболните тенори” доста се позабавляваха преди да отстъпят на поредния кандидат да говори и награждава Камата.