Два дни след пленума на Националния съвет на БСП, който избра новото Изпълнително бюро на партията, бившият председател Михаил Миков заяви, че „очернянето на предишното ръководство продължава“.

След като посочи новия си екип, Корнелия Нинова обяви, че те няма да получават заплати, няма да ползват служебни коли и командировъчни, за разлика от предишното ръководство, което било похарчило за последната година 200 хиляди лева. Нинова обеща спестените пари да бъдат предоставени на местни партийни организации.

НОВОТО РЪКОВОДСТВО НА БСП - БЕЗ ЗАПЛАТИ, КОЛИ, ПАРИ ЗА БЕНЗИН И КОМАНДИРОВЪЧНИ

„Смятах, че кампанията е приключила с избора на ново ръководство, но очевидно съм се заблуждавал. Очернянето на членовете на предишното ръководство продължава. От предишните членове на Изпълнителното бюро само четирима са получавали възнаграждение, защото са се отказали да работят другаде и са работили без почивен ден и без работно време за партията“, написа в профила си във фейсбук Михаил Миков.

Той уточни, че четиримата „нямат фирми или едра собственост, не се занимават с посредническа, търговска или друга печеливша дейност, не са депутати или евродепутати“, като с това намекна не само за присъствието на Георги Гергов в Изпълнителното бюро.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА: ШИРОКО ОБЕДИНЕНИЕ ВЛЯВО, НО КАЛФИН НЕ МИ ЗВУЧИ

Това възнаграждение е в размер на около две средни работни заплати, съизмеримо и с други отговорни позиции в партийната администрация. И всичко това е ставало прозрачно и публично. Един от тези четирима души е член и на новото Изпълнително бюро и, ако счита, че не е било редно да получава такова възнаграждение, може да го върне“, призова Миков.

Илияна Йотова и Калоян Паргов са единствените двама, които запазиха местата си в Бюрото. Йотова обаче е евродепутат и най-вероятно призивът на Миков за връщане на заплатите се отнася до председателя на БСП-София Калоян Паргов.

Това не е първият скандал за пари в БСП. Преди конгреса социалисти се обвиняваха взаимно за изчезването на 130 хиляди лева от касата в централата на "Позитано".

В БСП ЧАКАТ ДА ИМ ВЪРНАТ ЕДНИ 130 ХИЛЯДИ ЛЕВА