Кметът на Монтана и президент на футболния клуб на града Златко Живков втрещи журналистите след снощния финал за Купата на България срещу ЦСКА - 0:1.

На излизане от стадиона, градоначалникът направи следното изказване по адрес на съдията Станислав Тодоров:

"Гологлавият нещастник ни преби. Вие видяхте ли какво направи този престъпник? Защо не даде авантаж, бил международен съдия. Просто непроумявам защо Станислав Тодоров направи това. Какво трябваше да направим, за да изгони Борис Галчев? Всички знаем, че този футболист играе до 55-ата минута и после само лежи по терена. Ние се опитахме да играем, но е жалко, че не успяхме. Трябваше финалът да бъде между отборите на ЦСКА и Литекс, за да може пародията да е пълна. Не трябваше да го играем този финал. Вече ме е яд. Берое свали калците пред ЦСКА, ние поне се постарахме."

ЦСКА СПЕЧЕЛИ КУПАТА, ИЗПЕЧЕ "МОНТАНА" В ЧЕРВЕН АД (СНИМКИ)

Живков завърши с една маркова реплика за родния футбол - често я употребяват клубни началници и треньори, никога не излиза от речника:

"Момчетата реват в съблекалнята и много ги е яд. Второто полувреме се игра 15 минути."

ЦСКА СЪС СРЕДНОЩЕН ТУР ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА

Преди мача Златко Живков не скри, че симпатизира на "Левски" и не пропусна факта, че вчера "сините" навършиха 102 години. Той не пропусна да се похвали, че Монтана има представители на 5 финала - по футбол, волейбол и баскетбол.

Кметът седеше в ложата на "Васил Левски" заедно с Христо Стоичков, националния селекционер Ивайло Петев, Гриша Ганчев, шефовете на Професионалната лига, която администрира турнира за Купата, и т.н. и т.н.

А треньорът на монтанци Емил Велев-Кокала потърси причините за загубата най-вече в неговия отбор, макар че в 76-ата минута Станислав Тодоров го изгони от скамейката точно заради остра реакция при ситуация с капитана на ЦСКА Борис Галчев. На влизане в стадиона Кокала беше "поздравен" от фенове на ЦСКА и им отвърна с неприличен жест.