Едва ли се интересувате точно в коя партия в момента е човекът от снимката. Едва ли и той се интересува какво мислите. 

До вчера бил депутат от ГЕРБ. Така казват, иначе никой не го е чувал. После пък бил минал под дъгата от съблазни на "България без цензура". Подал заявление за напускане на групата си. На сутринта подал контразаявление, за да остане. Цецка Цачева го разхожда като мечка (той, не тя) из парламента, за да видят всички, че още си е техен. Надвечер минавал през Бургас, където случайно новият политик имал мероприятие и решил да се отбие и да го поздрави. Ей, така - пред публиката. Докато си допивате първата бира, вече може да е преминал и в "Лудогорец".

Аз ли съм или не съм?

Не бързайте да възкликвате "Е, няма такъв филм!" Има, има. И го гледаме всеки ден. Можем даже да пишем сценария, ама не искаме.

Даниел Георгиев ние си го избрахме. Нищо, че не го познавахме до вчера. Нищо, че дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не говори лично с него, а с баща му - вечния кмет на Ботевград Георги Георгиев, популярен като Тухлата. Познайте кой е Малката Тухла. 

Попитахме ли какъв е този човек в листата? Зададохме ли му поне един въпрос, за да се уверим, че може да говори? Потърсихме ли сметка от лидера му защо вкарва подобен мат'рял в парламента? Ако не сме, Малката Тухла е най-нормалното нещо, което може да гледаме в новините. 

По-нормално ли е чужди фирми да ти пращат в плик готови законопроекти, които ти да приемаш?

По-нормално ли е да правиш най-скъпата кампания, без да имаш отговор на въпроса от къде са парите и нито една институция да не реагира?

По-нормално ли е да си втори в листата, да не се появиш на нито едно официално предизборно мероприятие и нито един от избирателите ти да не пита "А бе, това момче фантом ли е, има ли го?"

По-нормално ли е да нарушаваш през ден закона, да подкупваш избиратели пред камерите, да откриваш кампанията си в Москва, а в Западна Европа да щипеш гърдите на статуите по парковете?

По-нормално ли е чернодрешковци да преследват с "айнзац" групи свещеници и още да са на свобода?

Не питаме. Най-много да решим "да им отмъстим" като не гласуваме. 

"Да, да, наистина сте идиоти", коментират отстрани даниелгеоргиевци, защото знаят, че колкото по-малко хора гласуват, толкова по-дълго ще продължава техният филм.