Българският представител на „Детската Евровизия“ тази година отново ще се избере с риалити формат, макар и този път не организиран от „Шоуто на Слави“. Неговото име е „Децата на България са супер“. На 2 юни по БНТ ще видим първия тур от певческата надпревара – в него 14 индивидуални участници и една вокална формация ще се опитат да достигнат до полуфинала.

Самият той е на 8 юни, до него ще се допуснат десет от първоначалните 15 участници. На финала на 11 юни на сцената ще излязат петимата последни състезатели. Решаваща роля при избора на новия представител на България в „Детската Евровизия“ ще имат зрителите. Въпреки че гласовете на журито и зрителите е с тежест 50/50, при приравняването на точките превес при евентуални равенства ще има зрителският вот.

В първия кръг, на 2 юни, участниците ще изпълняват песни само на български език. За сметка на това, финалистите на 11-и ще се изявяват в два кръга – в първия с български песни, а във втория – по техен избор. В решаващата вечер на сцената ще излезе Поли Генова, която донесе най-големия успех на  България в Евровизия – 4-о място, за да поздрави лично победителя.

Домакини на тазгодишната селекция са Йоанна Драгнева и Драгомир Драганов, които ще следт младите изпълнители през всички етапи на състезанието. Йоанна е певицата, която с  Deep Zone Project представи България на Евровизия 2008, а миналата година бе водеща на откриващата церемония за „Детска Евровизия“ в София. Драго Драганов пък от години е водещ на  националните селекции.

"Площад Славейков"