Бизнесменът Николай Гигов, спортните легенди Йордан Лечков и Любо Ганев, проф. Огнян Герджиков, издателят и политик Мартин Захариев, депутатът Борислав Великов...

Това бяха част от ВИП-овете, които днес трябваше да се сблъскат с бойките сервиси на премиера Борисов.

Министър-председателят се появи да разцъка на кортовете в Дипломатическия клуб в Горна баня.

Поводът бе турнир за известни личности, приятели на този спорт, организиран от световна фирма за екипировка.

Преди време по повод свалените карикатурии с него Генерала заяви:

Който ме познава, знае, че аз нямам никакъв комплекс. Никакъв. Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, а за моите 57 години вече, живот и здраве след месец, всеки един може да се пробва дали съм дебел, тънък или каквото пожелае.

БОЙКО БОРИСОВ, СТАБИЛНОСТТА И...

Съботата започна екстремно за премиера още в ранни зори. Той се нареди с хилядите шофьори на Околовръстното, където бе направен опит за рекорд с най-дълга колона от автомобили Форд.

На профила си във фейсбук Борисов отрази събитието с думите:

Радвам се, че съоръженията, които строим и които остават в полза на хората, намират най-различни приложения, за които не сме се и замисляли, че могат да бъдат осъществявани. Затова днес посетих наскоро откритата Северна скоростна тангента в София, където бе направен опит за счупване на един от рекордите на Гинес за най-дълъг парад от автомобили, които да преминат 3,2 км в колона. Ние продължаваме да работим, за да може в цялата страна да се създават нови и нови възможности за подобряване на живота на хората.

Очакваше се министър-председателят да покара знаковия модел "Мустанг", но той се задоволи само с разглеждане.

 

Затова пък не пропусна да се пошегува в типичния си стил как навремето като главен секретар имал само една служебна кола, която "... не можеше да излиза... По-скоро можеше да излиза, но не можеше да съ връща от чужбина."

Всъщност така каза, че е карал краден автомобил, който веднъж конфискуван от държавата, после често такива биваха давани за вътрешна употреба на МВР и други ведомства.