Главният секретар на МВР Георги Костов коментира пред Нова ТВ, че снощната стрелба по Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите, е станала след възникнал спор за паркомясто. Спречкването се случило следобед между лице, което живее на съпружески начала с дъщерята на Желязков и собственика на заведението, пред което е станала стрелбата, известен като Божо.

"Имало е комуникация и опити за изясняване на възникналия конфликт. Нито една от двете страни не е съобщила за него в МВР. След това около 20,50 на малки групи от по трима-чтиримиа души са се събрали около 40 души пред заведението. Част от лицата са влезли в заведението. Там е настъпил конфликт, имало е юмручна свада, прераснала в престрелка. Има един убит от охранителите на Желязков, самият Димитър Желязков ранен, в критично състояние. Двама са леко пострадали от неговото обкръжение".

Това каза Костов. Той допълни, че има задържани две въоръжени лица, като едното от тях е вероятния извършител на убийството. Установени са близо 30 лица, участвали в инцидента. Текат оперативно издирвателни дейности на територията на 5 области.

Според други коментари обаче Желязков е събирал такса "спокойствие" от заведенията в Слънчев бряг и престрелката снощи е свързана именно с предоговаряне на сумите. Той е пристигнал пред заведението с над 30 души охрана, с бронирани жилетки, въоръжени с брадви и ножове. Групата обаче срещнала отпор от около 10 приближени на собственика.

Състоянието на Желязков остава критично, а лекарите са се борили за живота му цяла нощ. Той е ранен в корема, в пикочния мехур и краката

Огледите и разпитите на свидетелите са продължили цяла нощ. Рикоширали куршуми има и в близкия магазин.