Бившият маркетинг шеф на "Мобилтел" Майкъл Фоли ще бъде новият главен изпълнителен директор на "Теленор" у нас. Това става ясно от анонс на централата на норвежкия телеком в Форнебю.

Назначението на новия директор влиза в сила от 1 август 2016 г.

От "Теленор Груп" уточняват, че Майкъл Фоли (56 г.) от юли 2014 г. е заемал позицията на изпълнителен директор на "Теленор Пакистан" и че той притежава над 30 години опит в областта на продажбите, маркетинга, както и оперативен опит в сферата на телекомуникациите и продажбите на дребно.

Фоли е живял и работил в над 11 държави, сред които и България, където е заемал лидерска роля в телеком индустрията от 2004 до 2005 г., се казва в съобщението на компанията.

"Горд съм от постиженията ни като екип в "Теленор Пакистан". Сега съм нетърпелив да науча повече за бизнеса и екипа в България, да покажем на клиентите си ползата от продуктите и услугите на "Теленор" и силата на дигитализацията", коментира Майкъл Фоли.

Той запазва позицията си на председател на Борда на директорите на Tameer Microfinance Bank в Пакистан.

Досегашният главен изпълнителен директор на "Теленор България", Стайн-Ерик Велан, ще поеме функцията на старши вицепрезидент и ръководител „Корпоративно съдействие“ в "Теленор Груп". Той управляваше българския оператор от 2013 г., когато "Глобул" бе купен от норвежкия телеком гигант за над 700 милиона евро.