Австриецът Кристоф Валц, два пъти носител на наградата "Оскар", остро разкритикува британския премиер Дейвид Камерън, че е отвел Великобритания към референдум, на който мнозинството е гласувало "наистина глупаво" за излизане от ЕС.

Родената във Виена звезда от "Гадни копилета" и "Джанго без окови" каза, че "е безкрайно притеснен" за вредите, които напускането на Великобритания може да нанесе на останалата част от Европа.

"Това, което се случва е безсмислено. Това излизане от ЕС не е само контрапродуктивно, то наистина е глупаво", коментира Валц по време на представянето на новия си филм "Легендата за Тарзан" в Лос Анджелис, цитиран от АФП.

"Проклетите пенсионери от Челси гласуваха за напускането на ЕС. Дейвид Камерън е този, който го причини на себе си, на Великобритания и на Европа", разгорещи се актьорът. "И сега казва, че ще има правилното поведение и ще се оттегля, като оставя някой друг да изчисти отвратителната бъркотия, обобщи ситуацията без излишни любезности носителят на "Окскар".