Група привърженици на патриотичната паравоенна организия "Български воински съюз" са нападнали протестиращи срещу идването на "Нощните вълци" у нас. Паравоенните са били в камуфлажни униформи и въоръжени с електрошокови палки. Сред протестиращите е имало руски и украински граждани, които живеят у нас. Инцидентът е станал на изхода на Бургас за София.

НОЩНИЯТ ВЪЛК НА ПУТИН СЕ ОКАЗА... СЛОВАК

Протестиращите са били тласкани по земята, ритани и нападани с електрошокови палки. Веднага на място са пристигнали 6 коли на полицията, частни охранителни компании и линейка. В момента се извършва разпит на пострадалите, като двете групи взаимно се обвиняват в провокация на инцидента.

"Започнахме да спорим за Русия. Те ни раздърпаха и бутаха – вижте какво направиха. Тези хора носят електрошок. Те са дошли тук, за да влизат в бой".

Това разказва пред местен сайт Александър, който е украинец и един от пострадалите.

От "Български воински съюз обаче твърдят, че причина за стълкновенията е момиче от тяхната група, което е било нападнато

Пострадалите са бити с електрошокови палки, единият от тях е с разкъсани дрехи, но без видими рани. Нападателите, и потърпевшите, се разпитват в РПУ в Бургас.

Рокерите от руския мотоклуб "Нощни вълци" пристигнаха в града в 8:30 часа тази сутрин. Близо 30 души пътуват с групата, която е на посещение в България. 

Бургас е част от обиколката на рокерите им в България. 

Клубът стана популярен като "вълците на Путин" заради символите и снимките, считани за национална гордост на Русия, с които са накичени моторите.

В Бургас рокерите ще се срещнат с местен клуб. 

Преминаването на "Нощни вълци" през страната ни днес и утре включва Казанлък, Шипка, Троянския манастир и храм-паметника "Александър Невски". Програмата в България е двудневна и приключва утре.  Страната ни е част от държавите, през които ще преминат рокерите по време на своята обиколка "Славянски свят 2016", стартирала по-рано този месец.