ПФК ЦСКА АД (управляван от синдик) получи срок до 25 юли да оправи документите си и да играе в новата "Б" група - Втора професионална лига. Днес заседава Изпълкомът на БФС  и освен на стария ЦСКА, даде гратисен период на още 4 клуба - "Ботев" (Враца), "Етър" (Велико Търново), "Витоша" (Бистрица) и "Локомотив" (София).

Първенството на втория ешалон почва на 7 август и на 25 юли ще има окончателно решение.

В същото време новият ПФК ЦСКА-София (на Гриша Ганчев) окончателно бе потвърден за Първа лига. 

Президентът на БФС Борислав Михайлов обяви, че не се притеснява от тази ситуация, тъй като всичко било законно. Имало много отбори с имената "Левски" и "Ботев", не пречело на има и много ЦСКА-та, стига да има кой да ги издържа. Михайлов отказа да отговори на въпроси за нападките Гриша Ганчев към него в ефир. 

В края на миналата седмица ловешкият бизнесмен нарече Боби "корумпиран".

Жребият за новия сезон в Първа лига ще бъде теглен в петък.

Другата голяма новина от Изрълкома е, че селекционерът на националния отбор Ивайло Петев запазва поста си. Треньорът е представил доклад пред ИК и е отговорил на много въпроси, най-вече от страна на Венцеслав Стефанов. Има обаче промени. На Петев е поставено условие да подмлади отбора - най-вече предвид тежката група в световните квалификации. досега той не се е справил с тази задача, вероятно от страх, че няма да постига резултати, предположи босът на БФС.

Петев вече ще има и нещо като пряк началник - Йордан Лечков, който и без това отговаря за националния в ИК. Възможно е да бъде назначен и още един човек. 

"Бяхме оставили пълна свобода на Петев, но това явно не работи в България", отчете Борислав Михайлов.