Германската полиция застреля 17-годишен афганистанец, който нападна с брадва и нож пътници в регионален влак, пътуващ за баварския град Вюрцбург. Той крещял "Аллах е велик" и удрял с брадвата, всеки който му се изпречи пред очите. След атаката, която според властите в Мюнхен „вероятно“ е ислямистка, трима души са в тежко състояние от получените рани, а най-малко 15 са с различни прорезни рани. Голяма част от пътниците са в психологичен шок. Престъпникът е убит от полицията при опит за бягство, съобщиха органите на реда. 

Много кръв остана по пода на вагона, в който бе извършено нападението.

Инциденът стана снощи около 21.15 часа (местно време) във влак, пътуващ от Тройхлинген към Вюрцбург, провинция Бавария. „Малко след пристигането във Вюрцбург, мъж е атакувал пасажерите с брадва и нож“, разказа говорител на полицията. 

Министърът на вътрешните работи на федералната провинция Бавария Йоахим Херман съобщи, че нападателят е 17-годишен афганистанец, който е влязал в Германия като непридружен бежанец. Първоначално е бил настанен в близкия град Охзенфурт, а съвсем от скоро е бил поверен на грижите на приемно семейство. Той е кандидат за германско гражданство.

На въпрос дали може да се говори за ислямистка атака, баварският вътрешен министър заяви, че това може да е само „предварителна оценка“ и предстои да бъде проверена. Херман допусна възможна връзка с последния атентат в югоизточния френски град Ница.

Както е известно само преди няколко дни терорист прегази с камион 84 души на крайбрежния булевард "Променад де-з-англе" в перлата на френската Ривиера.