ЦСКА (на Гриша Ганчев) сензационно загуби с 0:1 от "Верея" (Стара Загора) във втория кръг на Първа професионална лига. Това е първа победа на "Верея", който отбор е абсолютен новак във футболния елит на България. При това бе от тимовете, влезли административно.

Единственият гол реализира Сукуна още в 5-ата минута при разбъркване в наказателното поле на ЦСКА. След това домакините извадиха и късмет, тъй като гостите пропуснаха много положения. Като цяло обаче днес играта не им вървеше срещу дебютанта. Заложиха на прекалено много центрирания, не успяха да се справят с добре организираните в защита свои съперници.

В 64-ата минута ЦСКА остана с човек по-малко заради втори жълт и червен картон на Пламен Гълъбов - един от футболистите на "Литекс", преминали в състава на "армейците". До края те атакуваха, но не успяха да стигнат дори до точка.

Старозагорци са водени от треньорски щаб, изцяло изграден от кадри на ЦСКА, начело с Александър Томаш. Той и наставникът на "червените" Христо Янев играеха заедно на "Българска армия". След срещата размениха комплименти. Томаш обяви, че пожелал на Янев да стане шампион. Все още е много рано за изводи, но столичният гранд има дълъг път пред себе си в търсене на облик и шампионско лице. Личи, че още няма добра спойка между играчите от Ловеч и предишния ЦСКА.

Вчера и "Дунав" (Русе) спечели първа победа в новото първенство - 2:1 на терена на "Нефтохимик". Същият резултат се получи и на срещата "Пирин" (Бл) - "Локомотив" (ГО).