Фирмите на Доналд Тръмп са натрупали дългове от най-малко 650 милиона долара - два пъти повече от декларираното от него в рамките на кампанията му за държавен глава, съобщава "Ню Йорк таймс", цитиран от БНТ. Разследване на вестника показало, че освен задълженията от 650 млн. долара, значителна част от състоянието на кандидата на републиканците за президент е обвързана с три партньорства, които дължат общо 2 милиарда долара на куп кредитори.

Сред кредиторите на империята на Тръмп са Банк ъв Чайна - една от най-големите държавни банки в Китай (страна, която милиардерът редовно представя като търговски партньор, който трябва да бъде подчинен), както и "Голдман Сакс" - известната инвестиционна банка, която Тръмп обвинява, че подпомага съперничката му Хилъри Клинтън.

Магнатът обича да изтъква успеха си в бизнеса, представяйки го като гаранция за способността му да управлява Съединените щати. Той обаче отказва да обяви публично доходите си, както и да допусне независим одит на състоянието на бизнеса си, пише Франс прес. В предизборната си кампания Тръмп се опитваше да наложи представата за себе си като бизнесмен, който е спечелил с труд милиардите си и не дължи никому нищо, допълва "Ню Йорк таймс".