Край на спекулациите, че Слави Трифонов ще се мести в Нова телевизия или пък ще напуска ефира, за да се кандидатира за политически пост.

„Шоуто на Слави” се завръща на екран, след като има нов договор с телевизията, която му дава ефир вече 16 години - бТВ.

Едночасовото предаване ще бъде акцент в късната вечерна програма и през новия сезон. Това показват рекламните тарифи за месец септември, които медийни агенции изпращат до своите клиенти.

В часовия пояс между 22,30 и 23,30 от бТВ са посочили за излъчване сериала „Мъртва точка” и „Шоуто на Слави”. Първият сезон на криминалната мистерия „Мъртва точка” върви от миналата седмица. Лентата с оригинално заглавие Blindspot има 23 епизода и, ако БТВ продължи да ги излъчва от понеделник до петък, последната серия (season finale) ще бъде на 14 септември.

При това положение „Шоуто на Слави” най-вероятно ще тръгне от първия учебен ден – 15 септември.

Във вечерния блок от 23 ч. конкурентната Нова телевизия ще заложи на изпитания боец „Господари на ефира”. Предаването ще върви от 12 септември.

Трийсетсекунден рекламен спот в предаването на Слави Трифонов ще струва 3614 лв., което е спад с 6,3% спрямо тарифата през юли т. г. За сравнение, рекламата във втория сезон на „Фермата”, чиято премиера ще бъде също през септември, е близо два пъти и половина по-скъпа – 8663 лв. за половин минута. Разбира се, „Фермата” е облагодетелствана, защото ще се излъчва в абсолютния праймтайм – от 20 или от 21 ч в зависимост от деня.

През 2015 г. компанията „Седем-Осми” на Слави Трифонов, която продуцира шоуто, увеличава приходите си (основно от реклама) с 36% до 9,9 млн. лв. Счетоводната печалба се повишава още по-бързо – от 112 хил. на 842 хил. лв. Предаването има сериозен паричен ресурс – 4,1 млн. лв. плюс половин милион в банки, както и акции за 3,9 млн. лв.

На 6 ноември 2016 г. заедно с изборите за президент ще се състои и референдумът, иницииран от екипа на Слави Трифонов. Заради допитването до народа имаше спекулации, че е възможно Трифонов да влезе в политиката и да се кандидатира за президент. Засега единственото сигурно е, че Слави и Ку-ку бенд ще имат безплатен концерт на Орлов мост броени дни преди изборите – на 29 октомври.