Емил Стоянов напуска ръководството на ТВ "Европа". Това съобщиха официално от медията. Стоянов, който е основател на телевизията, напуска след 16 години.

„Благодаря на акционерите, както и на журналистите, с които стартирахме заедно през далечната 2001 г. година първата българска новинарска телевизия в България. До днес тя никога не изневери на името си и винаги е била пространство на демократично мислещите хора в България. Успяхме да наложим европейски стандарт на правене на новини, което превърна телевизията в една от най-авторитетните медии у нас.“, казва бившият евродепутат от ГЕРБ и брат на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

От съобщението не става ясно дали предстои и продажба на дялове от медията. Пише обаче, че мениджърският екип на телевизията остава същият и е все от хора, които работят в медията повече оп 10 години. 

Според съобщението следващият проект на Стоянов отново ще е медиен - международен и базиран в Брюксел. 

Самият Стоянов вече имаше престой в Брюксел като евродепутат, избран от листата на ГЕРБ, но се оттегли от поста през 2012 г. - според официалните мотиви причините бяха лични и по-голяма ангажираност с телевизията.