Министърът на отбраната Николай Ненчев е възложил да се направи проверка за конфликт на интереси на бившия шеф на ВВС ген. Румен Радев. Радев, който сега е кандидат-президент на БСП. Наскоро генералът се ожени за Десислава Генчева, която лично е назначил като финансист и свой пиар във ВВС.

Още тази сутрин министърът отбеляза в сутрешния блок на бТВ, че това би бил страхотен конфликт на интереси. След предаването Ненчев е наредил дирекциите "Правна" и "Човешки ресурси" в министерството да направят проверка.

"Не съм се интересувал от семейното положение на Радев и това не ми е работа. Но ако въпросната госпожа е негова законна съпруга, той е в изключително тежък конфликт на интeреси, понеже сам я е назначил за финансист във Военновъздушните сили и за негов личен пиар", каза Ненчев.

Радев и Генчева се женят на 12 август, когато генералът вече бе в оставка и БСП и АБВ го обсъждаха като потенциална кандидатура. Въпреки това, ако двамата са живеели на семейни начала преди това, конфликт на интереси пак е налице. 

Министерство на отбраната ще провери и други възможни административни нарушения от страна на Радев. Проблемен е и фактът, че съпругата му е била назначена във финансовата служба на ВВС, но работи като пиар, за което в министерството се изисква определена квалификация и стаж.