3 месеца след стрелбата по него в Слънчев бряг Димитър Желязков - Митьо Очите, даде кратко интервю пред бТВ. В него той разказа спомените си за престрелката.

"Разбрахме се с приятели да отидем да хапнем, отидохме към заведението, влязохме и те почнаха да стрелят. Изведнъж стана всичко. Бях с бронежилетка, невъоръжен и никой, който беше с мен, нямаше оръжие. Където говорят - бухалки, пистолети, ножове, нямаше такова нещо. Влязох с пурата вътре… Пуших просто", разказа Желязков.

И допълни, че винаги носи бронежилетка. На въпрос "Защо", той отговори "По принцип я нося". Желязков каза още, че от много места са стреляли по него и не е могъл да разбере кой точно го е направил.

"Не знам, явно са ни чакали, така го виждам. Може да са си помислили нещо. Изненадан съм… вижте на какво положение съм. Трети месец аз съм наникъде", каза Желязков.

Той отрече да е заплашвал някого след стрелбата.

"Това са глупости, сами си ги рисуват. Страхуват се пред телевизията. Като стреляха, не се страхуваха", каза Желязков.

И отрече свадата да е била за 2 паркоместа.

"Аз каквото имах, осъдиха ме, излежах си присъдата от 6 години и 4 месеца, мисля, че съм се изчистил. Жив човек да каже, че не се притеснява, ще излъже. Притеснявам се за здравето си", каза още Желязков.