Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов крайно недоволно реагира на недостатъчната според него сериозност, с която Антон Хекимян подхожда към успехите на правителството по границата.

В сутрешния блок на бТВ Симеонов, който официално не е част от управляващата коалиция (и дори се дразни, като му се намекне, б.р.), увлекателно започна да разказва за граничните полицаи, които с цената на 12-часови смени не пропускат пиле да прехвръкне през границата. Той лично ги наблюдавал, защото е постоянно там.

- Граничар - военен - граничар - военен - описа той ситуацията на браздата, "редейки" с ръка по бюрото хипотетичните служители.

- ... Нещо като роднина - милиционер? - попита водещият.

- Ама защо трябава нещо сериозно, като се прави – то трябва да се уважава! Има места с 45 % наклон - с торби се носи бетонът за оградата - запали се Симеонов. - Как се прави ограда над пропаст, мога ли да ви попитам аз - взе инициативата да задава въпросите.

Там, където оградата е направена, не минава никой - това той видял с очите си.

Въпреки това се оказа, че министър-председателят, който преди дни каза, че преградното съоръжение ще е готово до седмица, нямал предвид точно това - а само "стария участък край Малко Търново".

Запитан има ли опасност Турция да отвори границата с мигрантите, Симеонов подсети съседната държава:

"Няма как да се случи – не е толкова просто и пускането! Турция може да получи адекватни ответни мерки от България – единствената сухопътна връзка на Турция с Европа е България."

Хекимян го попита колко мигранти има в страната, на което Симеонов отговори - 5000. И даде пример, че това е успех, защото сме предмостие от Азия, а вижте Гърция и Македония.

- Знаете ли в денонощието петък-събота колко човека преминаха границата при Бургас?! ВЪОБЩЕ от Турция - натякна въпроса си гостът.

- Колко - попита журналистът.

- Нула - отсече Симеонов.

- Това какво значи?

- Направете извода вие, който казвате "ченге - полицай"! Но нула!

Тук Хекимян направи неочакван обрат и го попита защо има драскотина на лицето, тъй като и премиерът Бойко Борисов имал миналата седмица (не стана ясно каква е връзката, б.р.).

"Като обикаляхме, се нацепих в един клон - това е", искрен бе съпредседателят на ПФ.

Помолен да коментира казусите с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева, той обяви, че Съветът за сигурност се управлява тоталитарно от 5 държави, а председателят се явява технически секретар на великите сили.

"Що се занимавате с тия неща?! Какво ви засяга вас и мене какво е излъгала Меркел, какво е излъгал Путин – последната ни грижа е това", изрази той поредна забележка към воденето на водещия.

 

Симеонов зае твърдо становище и по въпроса с хората, стъпкали знамената на ЕС и НАТО на Копринка. По вина - разбира се - на Хекимян и бТВ.

Хората се палят и тъпкат знамена. А се палят – с извинение - от това, което им внушавате вие.

Какви интересни зелени маратонки – гледайте го! Сбъркан отвсякъде (вече по адрес на мъжа от видеото, който тъпче знамената, б.р.) .

Хората са дошли да се веселят, да се видят с колегите от Коми, където са работили.

Сбърканяк до сбърканяка. С фланелка СССР! Той може би ще иска да се върне СССР!

Хекимян не се отказа да проявява самоинициатива по отношение на предаването си и сподели мечтата си: да събере в студиото Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

"Въобще не ви вярвам", облегна се на стола си събеседникът.

Той се скара, че канели "други ренегати от ПФ" които от сутрин до вечер седят по студията.

- Велизар Енчев – излезе от ПФ... - започна Хекимян.

- Кой беше тоя?! Него ли ще коментирам – затова ли ме разкарахте от Бургас?

Напротив - трябвало да канят само Красимир Каракачанов, защото е "ерудиран и честен историк", подсети медията Валери Симеонов.