В 20 ч снощи е получен сигнал за възникнал скандал, който е прераснал във физическа саморазправа на ул. "Извън регулацията" в с. Гърмен, съобщават от ОДМВР - Благоевград.

От пристигналите на място полицейски служители е установено, че участници в инцидента са от една страна трима мъже - на 22, 41 и 45 години и други двама - на по 20 и 37 г., като и петимата са местни.

Пострадали лица няма. На един е съставен акт по Закона за МВР, а на други двама - по общинска наредба. Работата по установяването и задържането на останалите участници в инцидента продължава, допълва "Фокус".

Малката община стана символ на етническо напрежение през пролетта и лятото на миналата година, когато след побой на роми над българи в селото избухнаха размирици. Идваха дори мотористи от цялата страна, които се включиха на страната на протестиращите срещу ромските своеволия.

В кризата бе намесен бившият кмет и депутат от ДПС Ахмед Башев, който години е обещавал на ромите, че няма да ги закачат... неясно срещу какво.

Цялата работа свърши с акции на ДНСК, като няколко от незаконните ромски постройки бяха съборени. За други се включи Българският хелзинкски комитет, който дори издейства от Европейския съд по правата на човека в Страсбург предварителна забрана за бутане на цигански къщи.