Футболистът на Славия Борислав Балджийски беше осъден за убийство по непредпазливост чрез нанасяне на тежка телесна повреда. Съдия Ани Захариева от СГС постанови ефективна присъда от четири години лишаване от свобода, която ще бъде изтърпявана в общежитие от отворен тип, съобщи "Спортал".

Балджийски е подсъдим за пиянско убийство на Петър Алексов, което стана на 6 август 2013 г. пред казино „Милениум“ в столичния кв. „Красно село“.

Съдът постанови и 100 000 лв. кръвнина на майката Виолета Алексова и над 10 000 лв. разноски по делото в полза на държавата.

Юношата на "Левски", който играеше в "Славия" и "Монтана", се замеси в пиянски скандал, след който Петър Алексов загуби живота си. За Балджийски всичко е "гадна случка".

"Гадна случка, не пожелавам на никого да му се случва подобно нещо. Нормално е да ми повлияе зле - както на психиката, така и на кариерата. Но аз съм характер и гледам да се справям добре на терена и да не обръщам внимание на това, което стана", призна по-късно Балджийски пред burgas24.bg.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.