Социалната мрежа Twitter в крайна сметка реши да остави традиционния си лимит от 140 знака за "туит". През последните месеци екипът на компанията издаде, че обсъжда вариант да вдигне ограничението до 10 000 знака.

Причината за драстичната идея бяха спадащите нови регистрации и намаляващите туитове от дългогодишни потребители. Липсата на подобни лимити във Фейсбук изтегли много хора от Twitter.

Потребителите обаче не реагираха добре на идеята. Много изтъкват, че именно в това ограничение се крие магията на социалната мрежа, създала концепцията "микроблогинг". В 140 знака, искаш или не, трябва да си кратък и ясен.

Но макар ограничението за знаци да остава, Twitter са открили начин да увеличат практически лимита с няколко промени.

Снимки, видео, гифчета и прочие няма да намаляват лимита, както бе досега. В блога си Twitter обясняват, че някога е имало нужда да се ограничава трафика, а и хората просто не са споделяли толкова изображения в мрежата. Днес обаче сървърите на социалната мрежа са с много по-големи възможности, а картинките и видеото са ключова част от блогинга.

Същото ще важи за анкетите, които можем да добавяме към туитовете си от миналата година.

Когато отговаряте на туит на друг човек, @иметому също няма да се брои към лимита. Това бе особено проблемно, когато се опитваш да отговориш на някого с особено дълго потребителско име.

Промените ще бъдат имплементирани постепенно в следващите месеци, за да може разработчиците на множеството Twitter-клиенти да имат време за оправяне на потенциални грешки, обясняват от компанията. И обещават, че работят върху още нови функционалности.