Започна строителството на първата бензиностанция на Веселин Марешки в София. Обектът от веригата "ВМ петролеум" ще заеме 12,3 дка терен пред Девето РПУ в жк "Люлин" 4, до Околовръстното шосе и незавършения мол "Плаза уест".

„Реално на този терен ще бъдат събрани шест бензиностанции, тъй като едновременно ще е възможно да зареждат 45 или повече автомобила. Това е първият ни, но в никакъв случай единствен обект в София. Предстои да направим още две или три големи. Софиянци все още не са усетили удоволствието да зареждат с по 20-30 стотинки по-евтино от средните цени на страната“, коментира варненският бизнесмен след церемонията по освещаване на строителните дейности.

Бензиностанцията в жк „Люлин“ ще бъде най-голямата в България. Инвеститорът дори ще се опита да кандидатства с обекта за Световните рекорди на Гинес по определени критерии.

Досега „ВМ петролеум“ отвори 11 пункта за горива в страната. Следващият обект ще бъде в Русе и ще бъде открит до 15 дни. До края на годината ще бъдат пуснати още няколко бензиностанции.

Към днешна дата бензин А-95 се продава в обектите на Марешки по 1,78 лв. за литър, а дизелът – по 1,71 лв./л. Средната цена в другите вериги е 1,98 лв./л за масовия бензин и 1,94 лв./л за дизеловото гориво, по данни на интернет портала Fuelo.