"Не е правилно да бъде оповестено името на кандидата за президент на ГЕРБ ден преди провеждането на националната среща на партията", каза премиерът Бойко Борисов след откриването на ново пристанище в Черноморец, предаде “Фокус“.

На опитите на журналистите да го накарат да ограничи до две възможните имена, премиерът е заявил, че името ще стане известно утре. В неделя в 11 часа в НДК ГЕРБ има национален форум, на който ще представи името на кандидата за президент. Вчера Цветан Цветанов ограничи възможностите до четири – Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов.

2.5 милиарда плати тази година България за централи, които не са допринесли с нищо за живота на хората. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти при откриването на ново пристанище в Черноморец, предаде репортер на Радио „Фокус”- Бургас .

Премиерът призова хората да си направят сметка какво би било направено, платените „2,5 милиарда за централи“ бяха инвестирани другаде.

„3,7 милиарда разплатихме за КТБ без изобщо да го усетят хората. Предстоят избори, нека хората помислят".

Премиерът Бойко Борисов, кметовете на общините Созопол и Бургас – Панайот Рейзи и Димитър Николов, прерязаха лентата на ремонтираното рибарско пристанище в Черноморец. То е построено с близо 10 милиона лева по Оперативна програма „ Рибарство и аквакултури”.

„След последните наводнения преди 6-7 години взехме мерки и съществуващото тогава пристанище, чиито лодки бяха залети, сега изглежда по този начин”, казал Борисов.