Апелативният съд в Пловдив отмени решението на Окръжния съд в града за временно отстраняване на кмета на Перущица Ради Минчев и той се връща на работа.

Залата избухна в ръкопляскания, когато апелативният съдия Иван Ранчев оповести решението си. Според него прокуратурата не е предоставила достатъчно доказателства, че в качеството си на кмет Ради Минчев може да повлияе на следствените действия.

„Това беше една политическа инсинуация в предизборните времена срещу ДСБ”, каза зам.-председателят на партията Атанас Атанасов, който присъства на делото при гледането му на всички инстанции.

В съда днес бе внесена и подписка от жителите на Перущица, около 1500 души, в подкрепа на кмета. След края на заседанието Минчев  каза, че пет години вече шайка негодници пречат на работата му, но въпреки това общината е постигнала много.

„Какво ли би било, ако ме бяха оставили да си гледам работата”, каза той.

Според него въпреки проблемите с документацията за следствените действия, общината е успяла да представи навреме проектите си за инфраструктурата на града.

„Връщам се на работа“, каза още Ради Минчев.

На 14 септември пловдивската прокуратура повдигна обвинение за три служебни престъпления на кмета на Перущица. Самият Ради Минчев бе арестуван предния ден при спецакция на ДАНС и МВР.

Според ДСБ случващото се е „нагла предизборна акция“, а прокуратурата няма нищо срещу Минчев.