Всички полети в следващите четири дни от и до летищата в Гърция са отменени заради щафетни стачки на Ръководство на въздушното движение, съобщават гръцките медии.

От външно министерство съветват българите, които ще пътуват през следващите дни до южната ни съседка със самолет, да се информират предварително за актуалните разписания на полетите в дните на стачката.

Летищата в Гърция ще бъдат затворени от неделя до четвъртък включително (9-13 октомври).

РВД ще проведе 24-часови щафетни стачки. Те са резултат от протест на Съюза на Ръководство на въздушното движение по повод внасянето на законопроект за преструктуриране на органите на гражданската авиация.

Редица авиокомпании вече съобщиха и уведомиха клиентите си за отмяната на полети през почивните дни. Нискотарифната Ryanair призова Европейската комисия и гръцкото правителство да предприемат съответните действия, за да не се стигне до спиране на полети през уикенда, се казва в официално изявление на компанията.

Превозвачите от ЕС многократно са призовавали Еврокомисията да въведе прости мерки, с които ще се облекчи ефектът от честите стачки на ръководителите на въздушното движение.