Дуетът Станимир Стоилов - Димитър Димитров-Херо не изкара дълго в "Ботев" (Пловдив). Днес треньорът бе освободен, след като напрактика подаде оставка още вчера. Заедно с Мъри си тръгва и представеният преди два дни като спортен директор Херо - в знак на солидарност.

Двамата са имали среща с президента на клуба Иван Джиджев, а собственикът Цветан Василев не е правил опити да ги спира, тъй като решението им е било твърдо. Повод за сензационния на пръв поглед обрат е "вотът на недоверие", който окончателно бе издигнат на Стоилов от феновете на "канарчетата". Специалистът хвърли оставка още през март - по същата причина. Тогава обаче Цветан Василев настоя Мъри да остане най-малко до края на сезона.

Онзи ден банкерът се срещна с "бултрасите" и опита да изгради мостове между запалянковците и Стоилов, както се изрази наместникът му Джиджев. Феновете обаче не приеха така нещата, което бе сигнал за наставника, че дори брак по сметка е невъзможен в Града под тепетата, където футболните страсти винаги са на най-високи честоти.

Сега "Ботев" ще търси треньор, а съдбата на Стоилов и Димитров ще стане ясна в следващите дни.

Къде отива Стоилов и за колко ще работи, ВИЖТЕ ТУК!