Ако американците изберат Хилъри Клинтън на изборите през ноември ще има ядрена война, заплаши руският ултранационалист Владимир Жириновски.

"Отношенията между Русия и САЩ не могат да бъдат по-лоши, отколкото сега. По-лоши ще станат само ако започне война. Тръмп не се вълнува от Сирия, Либия, Ирак. Изобщо защо й е нужно на Америка да влиза в тези страни? А Украйна? На кой му трябва Украйна?", заявява лидерът на Либералнодемократическата партия в интервю за Ройтерс, цитирано от руската тв "24 Россия"

"Американците, които ще гласуват ан 8 ноември са длъжни да разбират, че грасуват за мир в света, ако изберат Тръмп, Но ако изберат Хилъри, тогава ще има война. Ще бъде кратък филм. Навсякъде ще има Хирошима и Нагазаки."

"Клинтън е жадна за власт. Тя се мисли за най-важната личност на планетата и вярва в изключителността на Америка, за което говори и Обама", обяснява Жириновски.

"Победата на Тръмп ще бъде подарък за човечеството. Но ако спечели Хилъри Клинтън, тя ще бъде последният президент на САЩ", плаши ултранационалистът.

Жириновски е депутат от Думата и неговата партия обикновено играе по сиврката на Путин. Той не веднъж е отправял обиди и към България и я е заплашвал с ядрени бомби.