15-годишната дъщеря на американския спринтьор Тайсън Гей е застреляна погрешка в ресторант в Лексингтън, щата Кентъки. Тринити Гей е получила рана във врата и по-късно е починала в местна болница.

"Тя не успя да се справи. Съсипан съм. Тя беше тук за есенната си ваканция. Това е лудост, нямам идея какво се случи", коментира  Тайсън пред LEX 18.

Тринити е станала жертва на престрелка между 2 автомобила. Задържани са двама души по подозрение, че са участвали в инцидента. Полицията издирва още хора.

Мястото на инцидента. Снимка LEX 18

Едната кола е "Додж Чарджър", а другата - спортна, с още неизяснена официално марка. Първото возило е намерено от униформените. 

Тринити не е имала проблеми със закона. Тя е вървяла по стъпките на своя баща, бивш световен шампион на 100 и 200 метра. Била е състезателка по лека атлетика в гимназията си. Гей все още е най-бързият американец и №2 в света след Юсейн Болт - като постижение.

34-годишният спортист участва с щафетата на янките на олимпиадата в Рио, но карето беше дисквалифицирано. Гей имаше сребърен медал на 4х100 метра от игрите в Лондон, но му го отнеха заради употреба на допинг. 

Наскоро бе обявено, че Тайсън Гей се явява на квалификации за попълване на националния отбор на САЩ по бобслей.

Лекоатлети от цял свят изказват съболезнования на опечаления баща.