„Топлофикация София” започва от днес, 17 октомври, поетапно пускане на отоплението в столицата. Причината - понижението на температурите, което вече е факт.

Първо отоплението ще заработи в детските, учебните и здравните заведения, в които то все още не е пуснато. След това поетапно парното ще бъде включено в жилищните сгради във всички райони и накрая са административните сгради.

От дружеството напомнят на клиентите си да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да не се налага допълнително обезвъздушаване след пускане на отоплението, както и да проверят електронните уреди за дялово разпределение. Ако дисплеят им е угаснал, абонатите трябва веднага да се обърнат към топлинния счетоводител, който ги обслужва.

Важно е преди пускането на отоплението да са приключили всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация. Парното няма да бъде включено в сгради, в които вътрешната инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

„Топлофикация София” дава възможност на клиентите, които желаят включване на отоплението в сградата на по-късен етап, да подадат заявление и подписано решение от общото събрание на етажната собственост.