Председателят на ДСБ Радан Кънев поднесе „искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виктор Николаев“ за използвания от него в национален ефир израз „байх**“.

Тази сутрин Кънев гостува в студиото на Нова телевизия, където каза:

„Реформаторският блок няма лидер, който да каже на Борисов „А бе, бай Х*й, ти с кого се държиш така, бе. Това да не ти е махалата, това да не са ти 90-те години?!"

Радан Кънев пише в профила си във фейсбук, че е израсъл през 90-те години и е „дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна".

"Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си".

Ето цялото извинение на Радан Кънев:

"Поднасям искрени извинения на зрителите на Нова ТВ и г-н Виткор Николаев (но само на тях) за използвания по неподходящо време в национален ефир нецензурен израз "байхуй" (пише се слято, според мен).

Израсъл съм през 90-те години и съм дълбоко убеден от опит, че на мутренско нахалство не бива да се отговаря с обръщане на другата страна. Знам, че има момент, в който културните хора трябва да отговорят на удара с удар, на гаврата - с шамар, на рекета - със сила. В името на достойнството си, на семействата и децата си.

Но това не оправдава използването на нецензурни думи в сутрешния ефир, дори и като творческа препратка към творчеството на Ицо Хазарта. Все пак, пред децата си не винаги говорим това, което мислим. Съжалявам за израза, не и за смисъла".