"Колегите от ГЕРБ имаха няколко публични неблагополучия в последно време."

Така Даниел Вълчев от ДБГ контраатакува ГЕРБ пред бТВ тази вечер. Той ги изброи според него: неуместното издигане на Кристалина Георгиева, издигането на Цецка Цачева, която била един много почтен човек, но не знаел "доколко е вдъхновяваща".

Освен това - решението да дадат едномесечна ваканция на парламента, и че когато се съгласили на извънредно заседание вчера, "ту се регистрират, ту не се регистрират."

"Премиерът, понеже е много интуитивен, отиде в парламента, затвори всички тия теми и ги хвърли в една друга посока. Това е все едно на мача онзи ден "Левски"-ЦСКА, като видим, че нашият отбор не е много добре в резултата, да отидем и да кажем: Има терористи на Сектор Б – извадете си всички личните карти", каза Вълчев.

"Ние нямаме качествен проблем в отношенията с партньорите от управляващата коалиция", твърди още той. Вторият човек на Меглена Кунева напомни за меморандума, който са предлагали - да си изяснят отношенията още в налото на годината и че е нормално от ГЕРБ да имат проблем с пропорционалното участие на РБ във властта.

"Истината е, че в Министерския съвет няма някакъв проблем в работата, напротив – хората си вършат работата и оценката е по-скоро добра за правителството. Проблемът е в парламента", заяви той.

Също като Меглена Кунева днес, и той заяви, че ще напуснат управлението, ако кандидатът им Трайчо Трайков даде "по-слаб резултат". С угоорката...

"Ама чувствително по-слаб резултат!... Правилно, коректно и честно е ние да се оттеглим от управлението. Ама изтегляйки нашите представители от изпълнителната власт. Да не стане като едни, които уж се изтеглиха, пък министърът стои." 

"Ако нямаш нужната подкрепа, няма нищо страшно – стоиш си вкъщи - каза още Вълчев. - Вкъщи също може да правиш много интересни неща."