Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер каза добри думи за "Лудогорец" преди утрешния мач от група "А" на Шампионската лига на стадион "Емиратс" в Северен Лондон. 

Такова поведение се очаква в името на добрите обноски и феърплея, но пък от друга страна французинът не се слави като човек, който прави комплименти на съперниците на "топчиите".

На днешната си пресконференция той няколко пъти каза открито, че победата няма да дойде лесно. По този начин явно иска да предпази собствените си футболисти от подценяване.

"Лудогорец" наказа няколко отбора, които не му обърнаха сериозно внимание. Или поне им направи живота труден.

"Българският отбор е добър, вече натрупа опит в Шампионската лига. Гледах мача срещу "Пари Сен Жермен" - да, "Лудогорец" наистина е качествен тим, каза треньорът с най-дълъг стаж в Англия от действащите в момента наставници на Острова. - Когато играем на нашия стадион, се очаква да спечелим. Фаворити сме, но успехът няма да дойде просто така. Разликата в класите между отборите е все по-малка. Това се видя и срещу "Суонзи" (бел. ред. "Арсенал" спечели трудно с 3:2 у дома). Ще трябва да се постараем. Ние искаме да играем на ниво във всеки мач."

Английските журналисти задаваха въпроси на Венгер предимно за Висшата лига и за състоянието на отбора му, но французинът даде да се разбере, че подхожда с респект към българския шампион.

Той добави, че ще разчита на същите футболисти, които са били на линия и срещу "Суонзи". "Артилеристите" са в серия от 6 поредни победи и Арсен Венгер не скри, че иска тя да продължи утре вечер.

Пресконференцията и тренировката на "Лудогорец" са по-късно тази вечер. Тимът отлетя за Лондон тази сутрин.