Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всяка седмица.

Първият тв дебат между фаворитите на социолозите за президентския пост - Цецка Цачева и ген. Румен Радев се проведе по bTV. 

Зрители коментираха, че вместо втория кръг на дебата, озаглавен "Външна политика", от телевизията спокойно можели да пуснат епизод от сериала "С Русия в сърцето".

* * *

Цецка Цачева щяла да се снима в рекламен клип със следния текст: 

"На 9 започнах да играя на криеница, но никой не искаше да ме открие.

На 12 казаха, че не ставам... За балета на ГДР.

На 15 ми казаха да забравя и за певческа кариера.

На 20 поумнях и станах социалист.

На 30 пътувах в чужбина, докато други не можеха да пътуват, защото националният интерес е преди правата на тия другите.

На 40 бай Бърнард Шоу ми каза: "Нямаш мозък да си още социалист. Стани демократ и влез в ГЕРБ."

И сега знам: Единственият начин аз да спечеля е да играя за ГЕРБ!"

* * *

- Ало, Бойко, Цецка Цачева се обажда. Добре ли си? Цял ден ти звъня и ми дава:  "Телефонът на абоната е изключен или е извън обхват"?

- Добре съм, Цачева. Пристигнах в Брюксел и цял ден преговаряме за СЕТА. 

- Ох, добре. Аз се стреснах да не е паднал "Фалкон"-ът - майката винаги мисли най-лошото!

* * *

Бойко Борисов бил много щастлив, че в устата на хората е майката на нацията, а не са двете каки на нацията. 

* * *

Бойко Борисов от Брюксел: Няма по-голям демократ от мене. Здраво държа първото място, макар че за него яко драпат моите авери Ердоган, Орбан и Илхан Алиев. 

* * *

- Г-н Орешарски, наистина ли сам потърсихте ДПС да ви подкрепи за президент?

- Да, аз се предложих на ДПС, като отидох в Сараите с елка.

- С вашата съпруга Елка?

- Не, с елка. 

* * *

Бившият депутат от ДПС Щерьо Щерев се споразумя с прокуратурата и беше осъден на 10 месеца и 21 дни условно за това, че е превел в чужбина над 7 милиона лева с фалшиви документи. По същото време от прокуратурата обещаха за едни 77 милиона лева да съсипят и бившия министър на енергетиката Петър Димитров с... пробация. 

* * *

Депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев заяви, че управляващите от ГЕРБ, РБ и ПФ са като "едно голямо семейство, но семейство Адамс". По-късно Тунчер Кърджалиев дръпнал настрани Цветан Цветанов и му казал: "Цецо, не го приемай навътре. ДПС и ГЕРБ също сме едно голямо семейство - семейство Сопрано!"

* * *

Депутатите гласуваха промени в Изборния кодекс, според които няма да има ограничение на избирателните секции в страните от ЕС, но се запазва ограничението за Турция - до 35 секции. 

- Това е дискриминация срещу българските граждани, живеещи в Турция - заяви Лютви Местан. - Говорих с Ердоган - и той е бесен! Според неговите планове е пълен абсурд на следващите парламентарни избори избирателните секции в Кърджалийско да са само 35!

* * *

Образователният министър Меглена Кунева е взела спешни мерки срещу постните филии с лютеничка и 2,4 грама сирене в българските училища. От тази седмица, по нареждане на министъра, в българските училища се доставят единствено филии, тип "Меглена Кунева" - обилно намазани и от двете страни. 

* * *

Николай Бареков си купи вестник "Таймс", разлисти го, нищо не разбра, скъса го и каза: " Ей, т'ва ще е съдбата на парцала "Таймс"!"

* * *

Люпко Петрович напусна "Левски" и отборът отново ще има нов треньор. Мъдрите шефове на "Левски" се събраха веднага на спешно съвещание и десет часа си блъскаха главите в масата как е възможно "Арсенал" 20 години да имат един и същи треньор. 

* * *

На свой концерт в "Медисън Скуеър Гардън" Мадона заяви: "Ако гласувате за Клинтън, ще ви направя свирка". Веднага след концерта певицата получила телефонно обаждане:  

- Ало, Мадона, аз ще гласувам за Клинтън.

- Кой се обажда?

- Бил Клинтън.

* * *

На пресконференция Илон Мъск даде повече подробности за колата на бъдещето - самоуправляващия се Model X на Tesla. Електрическият автомобил ще може да изминава десетки километри по градски улици и магистрали, както и да паркира сам. По законови причини обаче се налага човек да бъде зад волана по време на цялото пътуване. 

Колата на бъдещето вече е била тествана и от български шофьор, като специално устройство записа неговите впечатления и реакции по време на теста. Ето ги и тях:

- Още не сме потеглили и вече ме ядосваш! Как така нямаш на флашката Миле Китич?!

- Айде, като си толкова отворена, да те видя как ще се оправиш на Кочериново?!

- Айде, бе! К'во се тътриш с 160 - не виждаш ли, че няма камери тука?!

- Засечи го тоя отворко, бе!

- Мини в аварийната, бе! Докога ще го чакаме т'ва задръстване?!

- Охо, токът ти е на привършване. Къде ще те зареждам с'я? Май ще ти туряме газова!