Изненадите от лагера на "Ботев" (Пловдив) следват една след друга - новият старши треньор на "жълто-черните" се казва Любослав Пенев! Той остава и селекционер на националния отбор, научи Клуб Z от три независими източника. Изглежда, че няма нищо невъзможно в България за собственика на "Ботев" - банкерът Цветан Василев...

Пенев ще бъде представен в близките дни, може би "Ботев" ще обяви неговото назначение още утре (петък), когато "канарчетата" почват лятна подготовка. Отборът ще бъде изведен от петима специалисти, които работят в детско-юношеската школа на пловдивчани. В близките дни те ще предадат щафетата на националния треньор, който отива в Града под тепетата с целия си щаб от първия тим на България.

Вчера "Ботев" остана без треньор и спортен директор, след като Станимир Стоилов и Димитър Димитров-Херо си тръгнаха едновременно. Заговори се, че е направен контакт с Ивайло Петев, намесен наскоро за треньорския пост в няколко водещи български отбора. Със сигурност предложение е получил треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов - той обаче отказал! Така Цветан Василев се насочил към Пенев. Преговорите са протекли много бързо. На специалиста е обещан бюджет за селекция, както и астрономическа за родния футбол заплата.

Любо Пенев ще разполага и с огромен щаб в "Ботев", защото все пак някой трябва да тренира тима по време на лагерите на националния. А след като "Литекс" и "Левски" си намериха наставници, "канарчетата" също се сдобиха с нов водач.

"Ботев" е третият български тим в кариерата на Пенев-младши. В близкото минало той тренираше ЦСКА и "Литекс".