"Ботев" (Пловдив) и "Левски" направиха 1:1 в мач от 12-ия кръг на Първа лига. Двубоят имаше сензационно начало - "канарчетата" поведоха с попадение на Жоао Пауло в 13-ата секунда. Това е най-бързият гол този сезон и един от най-скоростно отбелязаните в историята на родния футболен елит.

След попадението "Левски" пое инициативата, а "Ботев" се прибра в половината си. "Сините" зарадиха опасности, а в 16-ата минута Бабатунде Адениджи удари греда. 

В 31-ата минута съдията Драгомир Драганов изглежда не видя, че Франсис Нар от "Левски" удари с ръка при спряла игра Крум Стоянов. 

В 38-ата минута Роман Прохазка изравни. След почивката "Ботев" преобрази играта си, а настойчивостта на "Левски" спадна. По-добрите голови положения бяха за домакините. В 62-ата "канарчетата" направиа контра след грешка на защитник, Тодор Неделев бе изведен в чиста позиция, но не успя да преодолее Боян Йоргачевич.

Малко преди края добра възможност се откри и пред Жоао Пауло.

В крайна сметка резултатът остана непроменен, а във втори пореден мач "Левски" не успя да спечели - през седмицата тимът бе елиминиран от "Черно море" в турнира за Купата на България.

"Сините" остават без загуба, но вече делят върха с "Лудогорец" - двата отбора имат по 28 точки. "Ботев" е трети с 18 т. - на 3 от третия ЦСКА-София.