Турнирът по спортна стрелба на “Софарма” ще се проведе за втора поредна година - 10-12 ноември в комплекса в столичния кв. "Гео Милев".

Надпреварата носи точки за покриване на нормативи за участие в европейското първенство за пневматично оръжие в Марибор, Словения.  Турнирът е в 4 категории - мъже, жени, юноши и девойки, и се организира от фармацевтична компания “Софарма” АД и стрелкови клуб “Левски-Софарма”.

Победителите в стрелбата с пистолет ще се определят в петък, 11 ноември, а призьорите в стрелбата с пушка в събота, 12 ноември.

“Здравословният начин на живот за подрастващите и изграждането на свободно от зависимости общество е отговорна задача, която трябва да е цел и за бизнеса. Защото младежите днес са нашите бъдещи партньори и служители”, споделят от компанията, чиято подкрепа за дисциплината спортна стрелба започва още през 2010 г. с основаването на клуб “Левски-Софарма”.

Миналогодишният турнир “Софарма 2015” събра над 80 от най-добрите стрелци в България, а наградата за победителите при юношите и девойките беше участие в престижния международен турнир в Нитра, Словакия и покриване на разноските за него.

На 11 ноември ще се проведе и второто издание на турнира за медии “Не-димящи дула” с подкрепата на Tabex. В него ще се включат журналисти от различни български медии, които ще имат възможност да застанат рамо до рамо с най-добрите български стрелкини Мария Гроздева и Антоанета Бонева.