Потвърди се снощната новина на Клуб Z - изпълнителният комитет на БФС даде зелена светлина на националния селекционер Любослав Пенев да води и "Ботев" (Пловдив). Договорът най-вероятно ще е за една година. 

Официалният сайт на централата информира, че треньорът се е срещнал с президента ѝ Борислав Михайлов, за да го информира за предложението да поеме "канарчетата" на мястото на подалия оставка Станимир Стоилов. На срещата Пенев бил категоричен, че няма намерение да напуска националния отбор и единственият вариант да приеме предложението, е да получи разрешение от изпълкома да съвместява двете длъжности.

"След дълъг сондаж с членовете на Изпълнителния комитет по телефона Михайлов получи съгласието им Пенев да води "Ботев" и националния отбор и даде зелена светлина на треньора да започне да води тренировките на пловдивчани, се казва в информацията. Самият Любослав Пенев направи кратък коментар за сайта на Българския футболен съюз:

Работата ми в "Ботев" няма да попречи по никакъв начин на националния отбор. Прецених предложението в детайли, преди да приема това предизвикателство да бъда част от един от най-перспективните футболни проекти в България. Имах дълъг разговор с президента Борислав Михайлов и след него той започна допитване до членовете на Изпълкома. Репутацията, която съм си изградил, сигурно е повлияла за решението да ми бъде дадена зелена светлина. Благодаря на членовете на Изпълнителния комитет и на президента за тази възможност.
Убеден съм, че от съвместяването на двете длъжности няма да има ощетени. Дори напротив – ефектът ще е положителен. Надявам се обществеността да ме разбере и да ми повярва. Националният отбор на България ще се бори за класиране на европейското първенство през 2016 г. и няма да допусна никакво отстъпление по пътя към постигането на тази висока цел"
, заявява Пенев.

Тепърва ще се уточняват детайли по начина на работа и щаба на селекционера в Града под тепетата. Някой ще трябва да тренира отбора, когато Пенев е ангажиран с квалификации и приятелски срещи в "А" отбора.