Разгромяваща победа на кандидатката на Демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън срещу опонента й от Републиканците Доналд Тръмп в София. В деня на американските избори в посолството на САЩ в София се проведе импровизирано гласуване по време на традиционния за изборни нощи прием. Клинтън победи със 114 гласа срещу едва 22 за милиардера-политик. 

Гласуващите в посолството гости можеха са се възползват от правото по американските закони да пуснат бюлетина и за неучастващи в изборите персони. Така един глас получи още един Доналд - Патока от анимационните филми, както и екшън звездата Чък Норис. Дори премиерът на България Бойко Борисов получи бюлетина да стане президент на САЩ. Заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов, който уважи приема, беше основният заподозрян. Но пред "Клуб Z" отрече да е гласувал за лидера си. Подкрепил Хилъри Клинтън. 

За нея дадоха глас още депутатите Кристиан Вигенин от БСП и Гроздан Караджов от Реформаторския блок. Първият мотивира избора си с това, че социалистите са по-близки икономически до демократите, макар социално да са по-близо до републиканците. Караджов пък каза, че Тръмп много му напомня първия популист в България - Симеон Сакскобургготски.

Посланикът на САЩ в София Ерик Рубин поздрави гостите на английски език, но всяко изречение от речта си превеждаше сам и на български.

За гостите имаше и импровизиран Овален кабинет в една от стаите на резиденцията, където всеки можеше да се снима и дори да произнесе президентска реч.

Резултати от вота в САЩ се очакват рано сутринта българско време.