„Надявам се, че Доналд Тръмп ще е успешен президент на всички американци.“

Това заяви в първата си реч след загубата на президентските избори в САЩ кандидатката на демократите Хилъри Клинтън.

Тя заяви, че е готова да работи с новоизбрания държавен глава и призова колегите си в Демократическата партия да „дадат шанс“ на Тръмп да води една дълбоко разделена страна, каквато е в момента Америка.

„Миналата нощ аз поздравих Доналд Тръмп и предложих да работя с него в името на нашата страна“, заяви Клинтън пред своите поддръжници, видимо сдържайки сълзите си.

И добави, че съжалява, че не е спечелила изборите, „заради ценностите и визията, които имаме“.

„Но се чувствам горда и благодарна. Вие сте най-доброто от Америка. Кампанията ни не беше за някого или за едни избори, а за страната, която обичаме”, допълни Хилъри.

Тя благодари на семейството си и на привържениците си, както и на президента Барак Обама и първата дама Мишел Обама.

„Видяхме, че нацията ни е по-разделена отколкото си мислехме. Но все още вярвам в Америка и винаги ще вярвам. Трябва да приемем резултатите и да се обърнем към бъдещето”, добави Клинтън.

Барак Обама.

Междувременно президентът Барак Обама съобщи, че е говорил Доналд Тръм към три и половина часа през нощта. И го е поканил в Белия дом утре.

„Не е тайна, че ние имаме различия, но мирното предаване на властта е отличителен белег на нашата демокрация и ние ще покажем това на света“, каза още Обама.