В пловдивския кв. "Столипиново" мъж от ромската общност разказа, че са били предлагани суми на местни жители, за да упражнят те правото си на глас. Това пише "Марица". Репортер на изданието пък е станал свидетел как млад мъж е предлагал пари на две жени, агитирайки ги да пуснат бюлетина. Сигналите касаят и двамата кандидати на балотажа - Цецка Цачева и Румен Радев.

В секциите на махалата към момента е спокойно и само тук-там по коридорите на училищата има избиратели. Към 11 часа в секция 22 бюлетина бяха пуснали 73 от общо 630 души в избирателния списък. Миналата седмица по същото време бройката надхвърляла стотина.

Приблизително същото е положението и в другите секции в СОУ "Найден Геров", както и в ОУ "Пенчо Славейков". По официални данни избирателната активност в район "Източен" бележи ръст спрямо миналата неделя, но вероятно той идва от повече гласували в частите извън етническата махала.

На балотажа столипиновци са се върнали към обичайния си маниер на гласуване – към момента няма особена активност, очаква се повече хора да излязат около 16 часа след обяд. Миналата седмица обаче върволиците са били от заранта и към 11 часа вече имало опашки. Според наблюдатели жителите са били нашлашени от задължителното гласуване, но днес вече са наясно, че помощите няма да им бъдат спирани ако не пуснат бюлетина.

В махалата са мобилизирани отговорници, които водят на групи неграмотните и им дават наставления как да пуснат бюлетина.

Нова тв пък съобщи за агитация с по 20 лв. и 2 кг кайма в деня за размисъл в полза на една определена двойка. Сигналът е от най-голямото село на община Угърчин -- Кирчево и е потвърден от местни хора. Кметът на селото отрече твърденията, както и слуха, че е замесен. Резултатите на първи тур обаче показват, че двойката за която е агитирано, е спечелила вота на жителите на село Кирчево.