"Победа на социализма. Додон и Радев стават президенти на Молдова и България."

Така е озаглавен репортажът на руската телевизия RT (Russia Today) - едно от главните оръдия на кремълската пропаганда.

Специално победата на Румен Радев у нас е наречена "социализъм" по български. А довчерашният генерал е обявен за социалист, макар да не е издигнат официално от БСП, а е само подкрепян от нея. RT добавя, че в плановете на новоизбрания български президент влизат намаляването на престъпността и затварянето на държавните граници за мигранти от Близкия изток.

Доста по-възторжена е друга прокремълска телевизионна програма - "Вести".

"България против ЕС и НАТО. На изборите води Румен Радев", е заглавието на нейния репортаж.

Забележителното е, че Радев е против членството на България в ЕС и НАТО, а също така за по-близки отношения с Русия, продължава "Вести". И нарича победителя "българският Тръмп", без да обясни защо.

Явно в тази телевизия желаното се приема за действително. Самият Радев неведнъж заяви, че България няма да излезе нито от ЕС, нито от НАТО.

Почти всички руски медии - вестници, телевизии, радиостанции, сайтове, съобщават за победата на Румен Радев. Преобладават предимно информациите, коментари засега липсват. Всички медии отбелязват, че Радев е за по-близки отношения с Русия и че иска санкциите срещу нея да бъдат вдигнати.

Почти всички руски медии побързаха днес да съобщят и за подадената от премиера Бойко Борисов оставка.

И почти всички информации за резултатите от президентските избори у нас са смесени със съобщенията за победата на проруския кандидат Игор Додон в Молдова. Поне тази бивша съветска република не е нито в НАТО, нито в ЕС. Отгоре на всичко проруски сепаратисти отдавна обявиха там Приднестровска република. В нея са разположени руски военнослужещи. Тази република досега не е призната от никого, дори от Москва.